Story

Az EGRI amatőr zenekar tagjai a minden napos munka, illetve főiskolai tanulmányok mellett hozták létre a formációt 2007-ben, azért hogy ne csak a munka, hanem a szórakozás is összekösse őket. a 2005-ös Live8-as segélykoncerten fellépő Pink Floyd nagy hatást gyakorolt a duóra, csodálkozva nézték, hallgatták az újraegyesült zenekar lenyűgöző játékát.

Innétől kezdve elhatározták, hogy a lehetőségeikhez (amatőr zenekar) képest megpróbálják saját erőből, a mai legmodernebb technikai segítséggel előadni élőben a legendás zenekar leghíresebb számait. A koncert legfontosabb célja az igazi Pink Floyd hangzás lehető legjobb megközelítése, az igényes, tiszta megszólalás.

Fontosnak tartják, hogy a közönség is megismerhesse azokat a számokat, illetve produkciót amelyek világsikert értek el, de ennek ellenére keveset találkozunk velük.

A koncerteken a Pink Floyd számokat ki szokták egészíteni további igényes hangzású magyar és külföldi számokkal.

 

Az együttes neve (NKR Band) az első komolyabb fellépésükön (2007.június.23, Feldebrő, Ribizlifeszivál) alakult ki. Maga az NKR rövidítés pedig a családi vállalkozásból ered. 1987-ban apukájuk által elindított vállakozásba fiai (Norbi és Ricsi) is csatlakoztak 2003-ban. Ettől kezdve az addig K (Kiss) cégjelzés NKR-re cserélődött. Az NKR a Norbert-Kiss-Richárd szavak rövidítéséből keletkezett. Mivel az együttes is ugyanazon tagokból áll mint a vállalkozás, ezért a rövidítést átvitték a zenébe is.

 

A jelenleg káttagú formáció a legmodernebb eszközöket használja a koncerteken, hogy képesek legyenek előadni olyan számokat, amihez sokkal több zenészre lenne szükség. Imádják a zenélést, a munka mellett ezt az irányzatot választották hobbijuknak. Arra törekszenek hogy a zenei élmény és látvány koncertről koncertre egyre jobb legyen, ezért minden fellépésüket kritikusan kezelnek és próbálják felfedezni, hogy mit lehetne még javítani.

 

 

Az elmúlt években több helyen is fellépett a duó:

-Eger, Zenepavilon

-Eger, Apollo repülőnap

-EGAL, Egri Zenekarok Tavaszi Fesztiválja

-Eger, Ifjúsági Ház – Rockműhely

-Eger, Ifjúsági Ház – Kiscsillag előzenekaraként

-Eger ünnep – Drogellenes nap

-Eszterházy Károly Főiskola – Kutatók éjszakája

-Feldebrő – Ribizlifesztivál

-Aldebrő – Debrői Hárslevelű Szüreti Napok

-Felsőtárkány – Rétesfesztivál

-Eger – Bródy Sándor Könyvtár zenei részlegén (akusztikus verzió)

-Mezőkövesd – M8 Music Club