Roger Waters – The Wall az arénában – Koncertélményünk

Számunkra, Pink Floyd rajongóként, óriási és feledhetetlen nap volt a tegnapi. Sikerült élőben is megtapasztalni a világ egyik leghíresebb show-ját, rockszínházát. Még mindig a hatása alatt vagyok, de rengeteg fényképet készítettem, amelyekből kiemeltem néhányat.

NKR Band - The Wall koncerten

Az arénában

Nagyon kemény és hatásos kezdés után merülhettünk bele a Roger Waters által bemutatott, romlott világba. Fantasztikus volt a folyamatos előadás, az eszméletlen fénytechnika és persze a kvadrofon hangzás. Annyira együtt volt a hangzás és a látvány, hogy tényleg úgy éreztem, mintha egy rockszínházban lennék. Az előadás két részre volt bontva. Az első rész alatt folyamatosan épült a fal. Egyre inkább elszigetelődtek a zenészek a közönségtől (végül is Roger eredeti koncepciója ez volt)

Roger Waters - The Wall - Budapest

A klasszikusok sem maradhattak el. Eddig is voltak kedvenc számaim az albumról, de ezek után újabbakkal bővült a listám. A koncerten nagyon élveztem a Thin Ice, Mother, Happiest Days of Our lives, Young Lust, Hey You számokat. Az Another Brick in The Wall alatt feltűnt a tanár figura is, A Comfortably Numb szólóit pedig a fal tetején játszotta Dave Kilminster. Jon Carin is feltűnt, hihetetlen hogy őt sikerült élőben látni, hallani. Bevallom én is végigordítottam a számokat, járt a lábam a határozott ritmusokra. A show végén leomlott a fal, majd a zenészek előadták az Outside The Wall-t. Engem nagyon megérintett az előadás, teljesen más volt így, fénytechnikával végighallgatni az “albumot”. Ismét beláttuk hogy egy remekműről van szó, egy igazi koncepcióról, ahol a koncertnek van mondanivalója, eleje, csúcspontja és vége.

Roger Waters - The Wall - Budapest

Nagyon szépen modernizálták az előadást az új fénytechnikai lehetőségekkel. Új grafikák jelentek meg, amelyeket 15 projektor szolgáltatott szinkronban és folyamatosan. Időnként beküldtek a kvadrofon rendszerbe egy-egy vokál részt, visszhangot, a gitárokkal előállított “sirályhangot”, repülőgép és egyéb hangokat.

Roger Waters - The Wall - Budapest

Roger óriásit alkotott. Vitte az egész show-t, nagyon lelkesen adta elő felújított előadását. Hát ez tényleg egy életmű! Nagyon sokan voltak, telt ház volt az arénában. Ennek nagyon örültem, mert ebből is látszik hogy a Pink Floyd alkotásának óriási létjogosultsága van most is. Tényleg halhatatlan művek ezek. A mi célunk is pontosan az, hogy a lehetőségeinkhez képest, ezeket az alkotásokat minél többekhez eljuttassuk, emlékeztessük az embereket, hogy milyen fantasztikus műveket alkottak a múltban is. Sajnos azonban vannak olyanok, akik nem értékelik munkánkat és inkább hátráltatnak, minthogy segítenének ebben.

A zenekar az Outside The Wall alatt

Mother

Comfortably Numb

Hey You

Young Lust

Tags: ,

2 Comments

 1. Zsóka says:

  Sziasztok!
  Mi is ott voltunk, tényleg felejthetetlen élmény volt, született is róla egy blogposzt:
  http://bakelitmania.blog.hu/2011/06/23/roger_waters_the_wall_szemelyes_szemszogbol
  Várjuk a szerdai koncertet, jó lesz nosztalgiázni!

  • admin says:

   Szia!
   Köszönjük a kommentet! Nagyon jó a Te bejegyzésed is. A koncert ránk óriási hatással volt, élőben látni és hallani a The Wall-t (ráadásul Magyarországon) az ember életében csak egyszeri alkalom. Egyébként hogyan tudtad elintézni hogy találkozz ilyen hírességekkel? Honnan ismered őket?

   Várunk Titeket szerdán!

Leave a Reply